Blogg
15 september 2015 07:40

Detta gör ryttarna på väg hem

Alla - till och med de flesta hemmaryttarna - hade långt till det nyss avslutade Europamästerskapet. Men vad GÖÖÖÖÖR de egentligen där i hästbussarna, timme efter timme?

Eventingnation har kollat upp vad ryttarna har för sig när de åker till tävlingar i allmänhet och under den långa resan från EM i Blair Castle, Skottland i synnerhet. Ryttarna har fått svara på frågorna helt anonymt ;-). Här är topplistan efter det som inte är lämpligt för publicering har sorterats bort:

1. Äter! ”Jag glömmer bort det under stora tredagarstävlingar, men kompenserar för det på hemvägen.”

2. Sover. ”Min hästskötare kan köra och vid den här tävlingen är vi flera som åker tillsammans så det är gott om chaufförer. Jag kom direkt från Burghley och vidare och tävla i Blenheim så det här är ett bra tillfälle att ta igen sömn. 

3. ”Lär mig dressyrprogram? ”Verkligen inte. Det blir efter att vi ha klarat första hästbesiktningen.”

4. Administration. Svarar på mejl och anmäler sig till nya tävlingar verkar vara en vanlig syssla med hästlastbilen rullar. 

5. Spelar #theracetoblair (eller vart det nu bär hän) på Twitter med andra ryttare. 

6. Gör rent stövlarna. 

7. “Övar på min engelska så att jag kan svara på konstiga frågor från journalister”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden