Avelsnyheter
28 februari 2020 06:00

Detta händer på bruksprovet – fredag

Bruksprovet 2020Fredagen på bruksprovet börjar med allvar och slutar med show. Första punkten på agendan är ”kvartssamtal” och sista programpunkten i Grevagårdens stora ridhus blir en showklass där flera populära hingstar visas upp.

Detta händer på bruksprovet – fredag
Fürst Sinclair S, riden av Mattias Jansson, är vidare till fas II. Foto: Roland Thunholm

Kvartssamtalen som inleder dagen är samtal med ägare till de hingstar som inte gått vidare direkt efter de första dagarna. Hingstägarna som rekommenderas till kvartssamtal är ägarna till Coventry Moon och Laidback Luke WM.
För de unga hingstarnas del är det vilodag efter tre intensiva dagar.

Under eftermiddagen handlar det i stället om de direktkvalificerade hingstarna, där det börjar med en veterinärbesiktning och fortsätter med en exteriörbedömning.

Klockan 17 blir det hingstklass för de direktkvalificerade hingstarna och därefter följer en showklass för hingstar, med såväl hoppning som dressyr. De hingstar som kommer enkom för denna showklass är Quick-Star ter Putte, Baloé Hp, Contant Q, Bravour, Ironman H och Zafferano.

SWB:s samlade information om bruksprovet
Startlistor och resultat
Regler – SWB:s bruksprov
Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden