Hoppning
20 maj 2014 07:45

Deusser fortsätter att glänsa

Daniel Deusser, regerande världscupmästare och regerande Top ten-mästare, fortsätter att rida på framgångsvågen. I helgen vann han årets tyska mästerskap i hoppning.

Det tyska mästerskapet för manliga ryttare gick över två rundor i två 1,55-klasser. Deusser med hästen First Class van Eeckelghem (val f -05 e Balou du Rouet) var ett av tre dubbelnollande ekipage i den första klassen.

I den andra hoppningen försvann både Marcus Ehning/Sabrina och Jörg Kreutzmann/Calvano 3 från toppen. Daniel Deusser hade fyra fel i den andra rundan, vilket räckte till omhoppning om titeln med Tim Hoster som nollade den andra klassen men hade fyra fel i den första med Cash del Mar Z.

I omhoppningen var det ingen tvekan om vem som var bäst när Deusser nollade medan Hoster hade åtta fel. Därmed försvarade också Deusser segern från förra årets mästerskap. Ludger Beerbaum blev bronsmedaljör på Carinou.

Mästerskapet för kvinnliga ryttare har en klass på 1,45-höjder och avslutar med en 1,55-klass över två rundor. Eva Bitter med Caresse 9 (sto f -04 e Cento-Sandro) blev ensam felfri över båda klaserna. Silvret gick till Anna-Maria Jakobs/Georgenhofs Credo och Jana Wargers/Lasco 29 blev bronsmedaljör.

Resultat
Herrar
Damer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden