Avel
28 februari 2013 11:44

”Direktarna” har visats

På torsdagens förmiddag tittade veterinär och premieringsnämnden på de direktkvalificerade hingstarna.

”Direktarna”  har visats
5-årige Qurinell visades av Björn Svensson.

Last Man’s Hope höll på att ta ett jämnfotahopp rakt in premieringsnämnden, Boss hade en hel del åsikter om vilken gångart han skulle hålla under exteriörbedömningen och Durrant ville springa ett varv på egen hand.  Annars bjöds det inte på några större överraskningar i Flyinges stora ridhus. Det viskades dock på läktaren om önskemål att få se hingstarna under ryttare.

Det är hingstar som ska vara stationerade i Sverige och meritmässigt uppfyller kraven för att vara berättigade till ordinarie betäckningslicens som blir direktkvalificerade till bruksprovet. I år handlade det om tio hingstar. De har tagit sig till bruksprovet på olika sätt, bland annat genom tyska 70-dagasprov.

Elegante och högställde Don Primus (-05 e Don Primero-Sandro Hit) var först ut och visade bland annat en lätt trav och lite kort skritt.  

Qurinell (-08 e Quaterback-Ampere) gav ett vaket intryck och bjöd på en mycket bra, vägvinnande skritt och lätt trav, om än lite i framvikt.  

Qupol Hästak (-09 e Cuper-Cortus) förstod inte riktigt meningen med att stå stilla och bli bedömd och tog med sig den energin i sina gångarter, där skritten var lite kort.

Långlinjerade Boss (-06 e Indoctro-Nimmerdor) ville välja gångart själv under visningen, men hann ändå med att visa en trav med bra mekanik även om nämnden önskade mer bärighet hos hingsten.

Högställde och ädle Daquar CC (-09 e Diarado-Quinar) visade en skritt med bra övertramp och en trav med bra bakbensmekanik. 

Elegante Cormac N (-07 e Corlensky G-Indoctro) hade en avspänd, taktmässig skritt och lätt trav. Nämnden tyckte att han var gracil i sin benställning.

Last Man’s Hope (-07 e Last Man Standing-Conteros) bjöd på extra spänning när han hoppade rakt in i premieringsnämnden. Han kom inte riktigt till sin rätt under visningen där han var spänd, men hann ändå visa en lätthet i sina gångarter.

Väl ihopsatte Snap Shot (-06 e Sir Donnerhall-Alabaster) hade en välmusklad kropp och visade en vägvinnande skritt och lätt, framåtgripande trav.

Ädle Spitfire Z (-09 e Stalypso-Lux Z) med sin naturliga resning hade för dagen en aktiv men kort trav och taktmässig skritt.

Sist ut var Durrant (- 08 e Warrant-Voltaire) som tog sig ett extra varv inne i ridhuset på egen hand utan visare. Han kunde dock snabbt fångas in. Den välbenade hingsten visade en aktiv skritt och taktmässig trav.

Allt om bruksprovshingstarna
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden