Sverige
13 december 2013 08:47

Djungel av coacher för häst och ryttare

Livscoacher, jobbcoacher och nu även hästcoacher. Coachningsbranschen har exploderat på senare år och har fått en del kritik. Ridsport tar pulsen på dem som sysslar med hästar.

Flummig ockerverksamhet eller seriöst och välmenande? Coacningsbranschen väcker många känslor. Vem som helst kan kalla sig coach och starta utbildningar och kurser. Branschen är en djungel av titlar, certifieringar, kurser och begrepp.

Ett av företagen i djungeln är Hästcoach AB som utbildar hästcoacher.
– Många mår väldigt dåligt i dag. Vi vill bidra till att fler hästar och människor mår bättre. Och det ser vi att vi gör genom våra utbildningar och kurser, säger Anette Alsterå, Hästcoach AB.

Er utbildning kostar 93 000 kronor, vilket är mycket pengar för de flesta. Varför kostar det så mycket?
– Vi gör allt vi kan för att hålla nere kostnaderna, bland annat genom att ha ett enkelt boende under träffarna. Och egentligen tycker jag att vi ligger lite lågt i pris, säger Anette Alsterå.

Vill du läsa hela artikeln om hästcoachutbildningarna? Köp det senaste numret av Ridsport, nr 24, som finns i butik i dag. Vill du prenumerera, klicka HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden