Sverige
1 juli 2014 07:23

Djurplågare slog hästar och får

Hästar och får har blivit utsatta för slag med pinnar och stenkastning på en 4H-gård i Ljungsbro, Linköping.

Enligt vittnen ska några barn och ungdomar, i 12-14 års åldern, ha varit inne hos djuren i deras hage flera gånger. Hagen ligger en kilometer från huvudbyggnaden på Björkö 4H-gård, där tre hästar och tre får går. Pojkarna ska ha setts slå djuren med pinnar och kastat sten mot dem. De har även ridit på fåren, skriver Corren.se.

– Jag är chockad, hur kan man göra så? säger Linda Peterson, djurskötare på Björkö 4H-gård i Ljungsbro, till tidningen.

Hästarna har blivit skyggare efter händelserna och ryggar tillbaka när djurskötarna ska hämta dem i hagen. Dessutom har hästarna små skador, något som dock kan ha skett av att hästarna bitit varandra, gissar Linda Peterson.

Nu har en polisanmälan gjorts och man hoppas också på att få in tips från allmänheten. Hästarna och fåren står nu närmare gården för uppsikt. Dock behöver gården använda alla betesmarker som finns.

– Det måste bli ett slut på det här. Vi måste kunna använda våra hagar utan att djuren blir misshandlade, säger Linda Peterson till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden