Sverige
16 februari 2017 08:44

Dom mot tidelagsmannen nästa vecka

Tingsrätten i Växjö höll i går rättegången mot den misstänkta tidelags-mannen. Mannen från en ort i Ljungby kommun står åtalad för brott mot djurskyddslagen efter en händelse i augusti förra året.

Dom mot tidelagsmannen nästa vecka
Bilden är arrangerad och har inget samband med artikeln

Ridsport har tidigare skrivit om händelsen (läs mer här). Intresset för rättegången var stort och Jönköpingsposten skriver att det var cirka 25 personer bland åhörarna, och att vakten flera gånger fick säga ifrån på plats att åhörarna inte fick skratta, prata, diskutera nedvärderande eller fnysa åt vad som sades.

Mannen i 70-ärsåldern har tidigare bekräftat vissa bitar av av händelsen, men nekar till brott. Det han erkänt är att han erbjudit hästägaren pengar för att ”få saken ur världen”, och att han var på plats och utförde vad han kallar för en lek med hästen. Han har bekräftat att han stått på en pall bakom hästen och knuffat på den med juckande rörelser, och att det är möjligt att hans könsorgan har blottats.

Försvarare Martin Bjurenlind menade att det inte är fullt utrett vad som kan klassas som sexuell handling, och att detta fall är ett av de fåtal som förekommit sedan den nya lagen trädde i kraft 2014 då det blev förbjudet att ha sex med djur (tidelag). Han menade att det är smalt och inte lätt att definiera begreppet.

Åklagare Emma Berge menade att vittnesuppgifterna styrkte handlingen om brott mot djurskyddslagen.

Domen faller den 22 fabruari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden