Hoppning
24 juni 2021 19:03
Ridsportplus

Douglas Lindelöw: ”Det är ett oerhört starkt lag”

MästerskapHan fanns med i OS-diskussionerna in i det sista, men det blir ingen resa till Tokyo i år för Douglas Lindelöw. Istället ser han fram emot framtida mästerskap, och hoppas på att vara en del av det svenska EM-laget senare i sommar.

Douglas Lindelöw: ”Det är ett oerhört starkt lag”
Casquo Blue var Douglas Lindelöws OS-hopp, men även Cheldon har steppat upp den senaste tiden. Nu siktar Douglas istället mot EM. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson skulle finnas med i OS-truppen var knappast någon överraskning, och trots att Henrik von Eckermann inte hade sin trogna mästerskapspartner Toveks Mary Lou vid sin sida var inte heller hans plats i OS-laget så svårgissad. Vem som skulle ta den fjärde lagplatsen, och åka till Tokyo som reserv, var däremot inte lika enkel att sia om. Douglas Lindelöw var ett av namnen med lägst odds.

Var det så att du blev erbjuden den fjärde platsen i det svenska OS-teamet, men tackade nej?
– Jag och Henrik Ankarcrona (hoppningens förbundskapten, reds anm) har fört diskussioner nu när det närmade sig, och även med min hästägare Stall Zet. Det är en stor uppgift, allting måste sitta perfekt och det är en lång resa – det är ett ärofyllt uppdrag, så man vill ju verkligen känna att allt sitter på plats, säger Douglas Lindelöw till Ridsport.

I samråd med ägarna och kaptenen kom man fram till att det inte blir något OS i år för Douglas och 11-årige Casqou Blue.

”Gått väldigt fint senaste tiden”

Var det bara Casqou Blue som var OS-aktuell, inte Cheldon?
– I alla fall fram till de senaste veckorna, Cheldon har gått väldigt fint den senaste tiden och kanske allra bäst i Stockholm förra veckan. Om OS hade legat någon månad senare så hade det kanske funnits lite mer tid, men jag är i alla fall väldigt glad över utvecklingen hos Cheldon, och även med Casquo Blue – men det kanske syns ännu lite större skillnad på Cheldon. Men det är ju Casquo Blue som gått nationshoppningarna med bra resultat.

Kände du att det var svårt att ta sig in i topptrion, med Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann?
– Framförallt är de som ryttare mer erfarna, de har ju ridit OS tidigare. När det gäller Indiana och All In så är ju även de erfarna på den nivån, så det är klart att det är tufft, absolut. Det är ett oerhört starkt lag.

Vill ha fler medaljer

Douglas Lindelöw fanns med i silverlaget på EM i Göteborg 2017, en upplevelse som han gärna gör om. Efter att OS försvunnit ur tävlingsplaneringen är nu siktet inställt på nästa mästerskap.
– EM har ju kommit på tal när vi har resonerat kring OS såklart, men det är alldeles för tidigt att ta ut ett lag dit. Men det är klart att det vore fantastiskt roligt att rida där. I mitt team har vi en plan kring detta, men för ledningen är det ju fullt fokus på OS nu.

Han hoppas även på fler OS-chanser, men innan dess ser han också fram emot VM i Danmark nästa år. Casquo Blue är elva år, Cheldon tolv, och hemma i stallet finns även framtida stjärnor som Douglas hoppas på.
– Det finns många stora tävlingar framöver och jag gillar verkligen att representera Sverige, så mästerskapen finns absolut med i min planering. Nu hoppas vi på att tävlingarna får fortsätta utan avbrott, avslutar han.

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Douglas Lindelöw (@dlindelow)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden