Sport
22 juli 2015 21:39

Douglas och Henrik till EM

Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw är nominerade till hoppningens EM. Och för Tysklandsbaserade von Eckermann bli mästerskapet i Aachen nästan som en tävling på hemmaplan. "Det är en fantastisk tävlingsplats", säger han.

Douglas och Henrik till EM
Henrik von Eckermann är nominerad till EM med Cantinero, bilden, och Gotha FRH. (Arkivbild)

Redan under Falsterbotävlingarna sa den svenske förbundskapten i hoppning, Sylve Söderstrand, att Helena Persson och Bonzai H var klara för EM och hade upplägget fram dit klart. På onsdagen har förbundskaptenen nominerat ytterligare två svenska ryttare – Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann. 

24-årige skåningen Douglas Lindelöw gör sitt första internationella mästerskap som senior, men har rutin både från EM som ung ryttare då det blev guld samt från vårens världscupfinal. Han är nominerad med Casello och Udermus. 

För Tysklandsbaserade Henrik von Eckermann blir det sjätte internationella seniormästerskapet. Och han ser mycket fram mot att rida ett EM i just Aachen där han har tävlat en handfull gånger tidigare.
– Det är en fantastisk tävlingsplats. Det finns ingen tävlingsplats i världen som slår den, säger 34-åringen. 

Henrik von Eckermann är nominerad med Gotha FRH och Cantinero. Hans förstaval är Cantinero som nyligen kom tvåa i Falsterbos Grand Prix.
– Han visar fin form. Nu åker jag till London och Global Champions Tour. Det blir nog sista tävlingen för honom innan EM. 
Vilket är ditt bästa minne från Aachen?
– Det var första gången jag red där, nationshoppningen. Vi red i strålkastarsljus på kvällen inför 50 000 åskådare. Det var en otrolig atmosfär. Det gick inget vidare för oss, men det är ett starkt minne ändå. 

Sylve Söderstrand ska nominera ytterligare två svenska hoppryttare inom kort. EM i hoppning går andra veckan i det samlade mästerskapet som avslutas den 23 augusti. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden