Hästägartips
19 november 2019 21:00
Ridsportplus

Dressyrhatten: Här är ditt nya liv

ÅterbrukDressyr­hattens tid är förbi, i alla fall inom en snar framtid. Men det innebär inte att cylinderhatten är helt passé. Det finns ett bättre öde än hatthyllan.

Dressyrhatten: Här är ditt nya liv
Hattfnatt. Vad händer nu med dressyrhatten? Dressyrryttaren och domaren Eva Grimstedt har hittat ett användningsområde för dina avdankade huvudbonader! Foto: Lina Nydahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rekvisita

Ryttaren och domaren Eva Grimstedt har tävlat upp till medelsvår i hatt. Nu blir hattsamlingen, som även rymmer en tjusig kubb, rekvisita till sonen Lucas Grimstedt som är skådespelare.
– Jag tycker att beslutet att förbjuda hatt är bra, man ska ha hjälm i vår sport. Charlotte Dujardin är ett strålande föredöme.

Sminkampel

Att göra sin egen ampel är en het inredningsdetalj. Extra tjusigt blir det med din gamla dressyrhatt. Vänd hatten upp och ner, linda rep eller band flera varv för stadigt stöd och sätt sedan upp en rejäl krok i taket. Passar perfekt till såväl smycken som schampoflaskor, och brättet är perfekt om du vill fronta dina tjusiga parfymflaskor.

Hattfnatt-1005
Passar perfekt till såväl smycken som schampoflaskor, och brättet är perfekt om du vill fronta dina tjusiga parfymflaskor. Foto: Lina Nydahl

Kandarhängare

Hattfnatt-1016Anna Persson Wallberg, tränare för Stjärnornas hoppning i SVT, siktar mot att en dag rida Grand Prix – utan sin hatt. Den har nämligen förvandlats till hängare åt tävlingskandaret.

-Rent säkerhetsmässigt är det självklart att hattarna ska bort, samtidigt som mitt estetiska jag skriker lite…. säger hon.

Blomvas

Prunka loss med din hatt som vas. Floristen och stylisten Charlotte Gibeck har skapat en ljuvlig bukett med alstromeria, nejlikor, eukalyptus, orkidéer, magnoliablad och darrgräs. Blommorna står i vatten i en glasskål som ställts i uppfinningen ”dubbelhattvas”. Självklart lika fin endast i enkelhattvas och utan bubbeldryck vid sidan.

Hattfnatt-1004
Hattvas? Foto: Lina Nydahl

Lampa

Hattifnatt
Gränsen går vid att borra i hatten… Foto: Lina Nydahl

Ridsports hattpanel fegade ur när stylisten föreslog ett större borrat hål i cylindern, allt för att förvandla hattarna (som användes på YR-EM 1998) till lampskärmar…Men hattarna går att pynta taket med ändå, som här i en stålställning i en festlokal.

Turask

Grand Prix-ryttaren Emelie Brolin slutade tävla med hatt för flera år sedan – topphästen Briman var lite för busig för att ridas med annat än hjälm.
– Valet är självklart för mig. Det är säkrare med hjälm och då rider jag i den även på tävling. Men jag gillar hatten, särskilt den snygga asken i läder. Hatten har därför blivit en ask i asken där jag förvarar alla mina saker till håret – munkar, nålar och hårnät.  Den står alltid på samma plats i lastbilen och man kan säga att den har blivit en av mina maskotar.

Hattfnatt-1015
Emelie Brolin har hittat ett nytt användningsområde för sin gamla hatt. Foto: Lina Nydahl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden