Här kommer samtliga presentationspunkter och den efterföljande debatten under mötet som hölls i Falsterbo 9 juli under parollen "Hur ska Sverige vinna mästerskapsmedaljer i dressyr?". De två tävlingsgeneralerna Tomas Torgersen och Jana Wannius bjöd in till två konferenser, den första under Falsterbo. Hör alla talare här. Obs, kan vara tungt
Dressyrkonferensen i Falsterbo

Hej, kul att du vill läsa artikeln!
På begäran publicerar vi här konferensen uppdelad i mindre bitar av praktiska skäl. De ligger i kronologisk ordning och alla delar är med. Ljudkvalitén är varierande, det blåste rejält i tältduken och många frågeställare var placerade runt om i tältet. Om ni har tålamod så få ni spännande kommentarer från Sveriges många personligheter i dressyrens toppskikt. Tänk på att det kan ta tid för din mobil och dator att ladda klippen.
Saxat från inbjudan som publicerats på www.dressyrmedaljer.se , en domän registrerad av Marie Lundmark, moderator för mötet. Hon hade entreprenören Anna Bråkenhielm, Skillinge Dressyr, med som side-kick för mötet. ”Hur kan trenden vändas? Vad vill svensk dressyr egentligen?
VM-guld i dressyr till Sverige 2018? Hjälp oss att forma framtiden!
Svensk dressyr är bra, men långtifrån medaljplats i mästerskap. Hur ska vi nå medaljplats i kommande mästerskap?Vad krävs, och hur ser vägen dit ut? Det frågar sig Sveriges enda femstjärniga dressyrarrangärer Jana Wannius, Falsterbo Horse Show och Tomas Torgersen, Gothenburg Horse Show.”
Inledning av Marie Lundmark, Tomas Torgersen och Falsterbos starke man Jana Wannius. ca 20 min
De första presentationerna av Annica Johnsson, dressyrkommittén – så ser planen och målen ut, Bo Jenå chef d’equipe och Per Palmström, SOK – utifrån den olympiska familjens perspektiv.
Rob Ehrens presenterar det holländska talangprogrammet
Wiveca Schenholm ger domarens perspektiv på dressyrens utveckling
Patrik Kittel beskriver sin syn på hur Sverige når medaljplatser, lockar publik och sponsorer
SuperVisor och professor Kyra Kyrklund berättar om sina erfarenheter och ger reseptet på vad som krävs för medaljer.
Debatten och de öppna frågorna till auditoriet tar vid, först ut är Lisa Hoff med fråga till SOK-representanten Per Palmström om dressyrens vara eller icke vara i OS.
Jan Brink ger sin syn på medaljmöjligheter
Tinne Vilhelmson Silfvén, Kristian von Krusenstierna och Jeanna Högberg fyller i om vad som behövs.
Johan Lenz, dressyransvarig i Falsterbo om vad han vill ha av media och får svar av Kyra Kyrklund. TV-producenten Lisen Lindahl som gjorde succén Ryttareliten berättar om svårigheterna med att göra dressyren tillräckligt gripbar och tillgänglig.
Debatten går in på hästarnas betydelse. Inlägg från Jeanna Högberg, Anna Bråkenhielm, Bo Jenå och Patrik Kittel om bland annat hästförsäljning och ersättningsnivåer.
Tomas Torgersen summerar sina intryck och utlovar fortsättning i mars-2016.
Hippsons representant Annelie Lundqvist ger tips om hur ryttarna kan profileras sig själva och ger samtidigt en inblick i hur tidningen skapar sina nyheter.
Dressyrlegendaren Nina Swaab (obs lågt ljud) diskuterar domarnas arbete på lägre nivå. Wiveca Schenholm ger sin uppfattning om varför dressyrbedömning inte kan förändras i grunden. Kyra Kyrklund kommenterar Hi-Lo-justeringen som otillräcklig.
Johan Lenz och Marie Lundmark avslutar och summerar konferensen.
Ridsport publicerar i en separat nyhet våra läsarares synpunkter och idéer på varför dressyrens möjligen saknar publik i just Falsterbo.
Så arbetar Ridsport
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.
Följ Ridsport på