Blogg
6 december 2013 08:08

Dressyrryttarens diamant

Tjejerna i den nya tv-serien Dressyrryttarna fortsätter att presentera sig för Ridsports läsare. I dag är det Cornelia Svenssons tur att berätta om sig själv och sin diamant till häst.

Mitt namn är Cornelia Svensson och jag är 18 år. I Dressyrryttarna får ni följa mig och min häst Dancing Diamond B. 

Jag är en bestämd och målmedveten tjej både i skolan och i stallet. Jag pluggar ekonomiprogrammet med inriktning häst. Det är viktigt för mig att nå mina mål såväl i skolan som på hästryggen. Jag har ridit sedan jag var väldigt liten men började då som hoppryttare. Jag började på B-ponny  och när jag vuxit ur det köpte vi en D-ponny. Jag var fortfarande hoppryttare vid denna tiden men eftersom vi fick en dressyrspecialist som granne så tog det inte många veckor innan jag skolades om till dressyrryttare.

Vi köpte C-ponnyn Amedijiks Rebecca och efter det var det bara dressyr som gällde. Jag började tävla mer, träna mer och – ja, allt blev bara mer och mer seriöst med ridningen. Jag klättrade snabbt i klasserna och bara ett år efter vi köpt Amedijiks Rebecca red jag mitt första SM. 

Efter ponnytiden fortsatte jag på stor häst. Eftersom jag ridit SM på två ponnyer så visste jag vad jag ville med min storhäst. Jag har nu startat två junior-SM med min förra häst, som det tyvärr hände en olycka med, men det får ni veta lite mer om senare i dressyrryttarnas serie.

Som jag sagt innan rider jag på Dancing Diamond B en 6 åring. Han är en glad och trevlig häst i alla sammanhang. Jag är väldigt glad för Dancing då han är en häst med mycket kvalitet och kapacitet. Det är väldigt roligt att jobba med honom. En sammanfattning om min häst är att han är en riktig diamant!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden