Sport
30 juni 2015 15:51

Dressyrryttarna klara för Falsterbo

Nu är det klart vilka svenska dressyrryttare som kommer till Falsterbo och de internationella dressyrklasserna.

Dressyrryttarna klara för Falsterbo
Patrik Kittel kommer med Deja till Falsterbo i år igen - förra året tog de seger på seger! Lotta Gyllensten

På Falsterbos dressyrbanor avgörs bland annat Nations Cup i dressyr. Det svenska dressyrlaget representeras av flera av våra främsta toppryttare; Patrik Kittel med Deja, Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello, Minna Telde med Santana och Emilie Nyreröd med Miata.

Minna Telde gjorde en storstilad comeback efter sin graviditet. Under den gångna helgen tog hon tre guldmedaljer i NM i dressyr i Danmark tillsammans med sin enögde hingst Santana.
– Jag kan bara säga att jag är väldigt, väldigt glad för de här resultaten och att vi ska köra vidare i Falsterbo och gör vårt bästa där, sa hon till Ridsport då.

Emilie Nyreröd är landslagets A-trupps senaste nytillskott. För några veckor sedan tog hon dubbla segrar i GP på Mallorca. Patrik Kittel och Deja går från klarhet till klarhet – och förra året var Falsterbo en supervecka för ekipaget, som tog hand om flera segrar.
Nationstävlingen avgörs i tre steg med samtliga fyra ryttare i Grand Prix, och sedan avgörs lagresultatet med två ryttare i Grand Prix Special och två ryttare i Grand Prix Kür.

Förutom de fyra kommer även  Paulinda Friberg med Di Lapponia T, Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower, Rose Mathisen med Zuidenwind, Kristian von Krusenstierna med Biggles och Patrik Kittel med Delauney för att rida i den trestjärniga dressyren.
Ulla Håkanson med Richelle 2 och Marina Mattsson med Beckham har båda fått personliga inbjudningar från Falsterbo Horse Show till dressyren.

De internationella dressyrklasserna börjar torsdag 8 juli och avslutas med Grand Prix Kür på söndagen 12 juli. Komplett tidsprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden