Blogg
26 juli 2014 15:20

”Du kan bara lyckas om du ger allt du har”

Det är ingen hemlighet att ridsporten är väldigt dyr och väldigt tidskrävande. Många unga ryttare drömmer om att nå toppen men det är inte alltid familjen har de finansiella möjligheterna att hjälpa till att förverkliga drömmen för sitt barn.

Tar drömmen slut där då? Är det kört att bli en ryttare på toppnivå?

Mitt svar är nej. I min mening är det endast du själv som sätter stopp för dina drömmar. Har du ett mål? Hitta då en väg att nå ditt mål – om det så ska ta halva din livstid! Det finns tusen möjligheter, bara du öppnar ögonen och ser dem!

Om du vill bli en duktig ryttare är det viktigt att få så många timmar i sadeln som det bara är möjligt. Endast din fantasi och din motivation sätter gränser!

Titta på ridning, läs om ridning, diskutera ridning. Allt som har med hästar och ridning är viktigt om du vill lära dig mycket. Sug in information från alla möjliga håll, det hjälper mer än vad du tror. Att titta på duktiga ryttare gör att du vet hur det ska se ut och du vet vad du ska sträva efter varje ridpass!

Sedan då? När du är klar med skolan och har alla möjligheter i världen? Mitt bästa tips är att upptäcka ridsportens alla vinklar! Se vart vinden för dig och försök få så många ridtimmar som möjligt. Det är inte alltid lätt att hitta jobb där man får rida mycket, men vet ni? De flesta stall föredrar ambitiösa, självmotiverade människor som VILL jobba och lära sig mer än tävlingsresultat. Iallafall när det handlar om att rida hästarna på hemmaplan. Rid, rid, rid, jobba, jobba, jobba, fråga, fråga, fråga och titta, titta, titta.

Att söka sig utomlands tycker jag är en otrolig erfarenhet som jag rekommenderar folk att göra. Det kommer vara tufft, slitigt, motigt och alldeles underbart om vartannat. Men hur häftigt är det inte att i slutändan få förtroendet att träna någon annans häst som är värd flera miljoner? Tänk dig att DU kan nå dit! Du kan få det förtroendet, bara du jobbar hårt för att nå dit!

Om du vill leva tillsammans med hästarna i hela ditt liv, tveka inte. Det finns inget som heter halvfart när det kommer till hästar. Vig ditt liv till hästarna, ta alla chanser du kan för att utvecklas och nå dina mål. En internationell tävlingsstart är närmare än vad du tror, bara du ger dig tusan på att komma dit!
/Amanda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden