Sport
7 september 2014 20:17

Dubbeldam hyllad

Jeroen Dubbeldam var en värdig guldmedaljör enligt alla. "Han red fyra perfekta rundor idag, det ger guld", sa en besviken silvermedaljör Patrice Delaveau.

Dubbeldam hyllad
Medaljörer i alla valörer, silver till Patrice Delaveau, guld Jeroen Dubbeldam och brons till Beezie Madden. Roland Thunholm

Det var bittert för hemmahoppet Patrice Delaveau som förlorade guldet på ett ynka galoppsprång för mycket med Casall ASK. Han och alla andra hyllade dock Jeroen Dubbeldam som en mycket värdig vinnare.

Jeroen Dubbeldam själv var lättad, glad, stolt över sin häst som presterat med de andra ryttarna trots sin ungdom.
– Jag kände pressen på mig från start men det började bra när jag red felfritt med min egen Zenith SFN. Sen blev jag lite orolig för min häst när han rev med både Rolf-Göran och Beezie. Han är en väldigt känslig häst. Det lättade enormt när Patrice, som läst honom bäst av alla efter att ha sett de andra två, red felfritt med honom. Jag är så stolt över vad Zenith har gjort här denna veckan att jag ville att han skulle avsluta inne på stadion felfritt, det var han värd.
– Det stämmer att jag tidigare ridit hästbytarklasser i Aachen med framgång men det går inte att jämföra med det här. Det var showklasser, nu var det VM-final. Idag hade du tre minuter på dig att läsa av vajre häst, du kunde inte ändra något bara hitta deras starka sidor och rida på det. Alla tre hästarna där gav mig fantastiska rundor.
– Casall ASK kändes både fräschare och mycket lättare att rida än väntat.

Silvermedaljören höll ihop det men var långt ifrån glad. Patrice Delaveau erkände utan omsvep att det var tufft att förlora guldet på ett tidsfel.
– Det stämmer att jag var otroligt lättad igår över att ha gått till final, idag gick jag in för att vinna, alla hemifrån ville jag skulle vinna. Så idag är jag lite besviken, Jeroen gjorde fyra perfekta rundor så det är bara att gratulera honom. Jag gjorde bara tre.
– Jag har gått igenom ritten med Casall ASK i huvudet flera gånger redan, för att få fram var på banan jag förlorade guldet. Mellan sexan och sjuan fick jag lägga in ett extra galoppsprång så jag fömodar det var där,

Bronsmedaljören Beezie Madden var egentligen den mest balanserade Hennes häst Cortes C blev bästa häst med bara felfria rundor under finalen, han hoppade stort och säkert med alla och kan förtjäna epitetet professor så bra som det gick.
– Det känns jättebra att ha tagit bronsmedalj individuellt och med laget, jag är nöjd i den här konkurrensen.
– Jag är otroligt glad och stolt över Cortes insats. JAg har alltid trott på honom och känt att han är en mästerskapshäst. Inför sista rundan kände jag att jag hade lite mindre press på mig med en rivning och lite tidsfel till godo på Rolf-Göran. När så bommen föll fick jag lite bråttom med Orient Express, men han ställde upp, ännu en fantastisk häst. 

Rolf-Göran Bengtsson hamnade i en uppförsbacke när han rev 5b i trekombinationen med Casall ASK och när det blev en rivning och 2 tidsfel med Zenith SFN var det tungt. De två tidsfelen gjorde att det inte blev någon omhoppning mellan honom och Beezie Madden.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden