Sport
28 februari 2015 11:29

Ebba hade bästa stilen

Ebba Kewenter vann semifinalen och visade i GP-ponnyns final att det inte var en tillfällighet. Med Dusty är hon också årets finalvinnare.

Ebba hade bästa stilen
Ebba Kewenter och Dusty vann finalen i 25-årsjubilerande GP-ponnyn. LottaGyllensten

Tio västsvenska ekipage i kategori C hade tagit sig till finalen, via inledningsvis tre kvaltävlingar och därefter semifinal. Det har hela tiden handlat om hinder på 90 centimeters höjd och GP-ponnyn har allt sedan starten varit en stilbedömningstävling.

Finalen går alltid i Scandinavium under Gothenburg Horse Show och i år med i stort sett fullsatta läktare. Då är det kanske inte så lätt att göra sitt bästa för unga ryttare på högst 13 år. Alla vill givetvis mycket men det finns säkert också nerver med i bilden som kan ställa till det – både hos ryttare och ponnyer.

Ebba Kewenter tog hand om ledningen redan som andra ryttare, när hon fick 139 poäng för sin runda med den 10-årige tyska ridponnyn Dusty (val e Dressman1-Desarbre Shoestring 36145) och mycket positiva omdömen av stildomarna Lennart Lindelöw och den australiska världsryttaren Edwina Tops Alexander.

Så långt var det ingen annan som nådde. Nikolina Bosson blev tvåa på 132 poäng med Don Corleone och på den fina prispallen hamnade också Livia Sjölin/Mio på 130,5 poäng. Båda tävlar för Halmstads FRK.

– Jag var inte så nervös innan tävlingen men att vänta på alla som var kvar efter att jag fått mina poäng var väldigt nervöst, berättade 11-åriga Ebba som ridit sedan hon var tre år och tävlar för Billdals RK.

– Jag har haft Dusty i ett och ett halvt år. Han är jättebussig och gillar att kela. Han kan vara lite tittig men aldrig inne på banan, fortsatte Ebba och berättade att hon älskar att träna samt också har en B-ponny och även rider stor häst.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden