Hoppning
31 maj 2014 16:55

Eckermann lurade alla

Den unga tyskan Katrin Eckermann ordnade hemmavinst och sin egen klart största seger när hon toppade lördagens Longines Global Champions Tour i Hamburg.

Eckermann lurade alla
Katrin Eckermann och Firth of Lorne tillhör nu den inte alltför stora skaran som vunnit Longines Global Champions Tour. STEFANO GRASSO

Det blev sex dubbelnollor till omhoppning, fem enormt rutinerade ryttare samt Katrin Eckermann. Om det spekulerades så var det nog ingen som trodde på den snart 24-åriga tyskan. Särskilt inte när både världsettan Scott Brash och tvåan Ben Maher fanns i fältet. Hemmapubliken trodde säkert mest på Ludger Beerbaum.

Men Katrin Eckermann lurade alla. Med sin Firth of  Lorne (hingst f -04 e For Pleasure-Stakkato) fick hon till en kanonrunda som inte ens de erkänt snabba britterna kunde matcha.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann fick lägga vardera fyra fel i den andra rundan till de fyra som de hade med sig från den första med Casall ASK och Cantinero. Rolf-Göran fick poäng som medförde avancemang till fjärde plats totalt i LGCT.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden