Avelsnyheter
10 september 2013 09:28

Edison O såld till Australien

Den godkända hingsten Edison O 1261 har sålts till Australien och kommer nu att kastreras.

Edison O såld till Australien

– Det är så med avelshingstar, det går ju inte att finansiera om de inte ens fått betäcka tio ston. Det är väldigt tråkigt, det är en fin individ och även ridmässigt är han väldigt bra. Men erbjuder någon mycket pengar är det som det är, säger den numera före detta ägaren Jörgen Hemmingsen på Stall Waldhof.

Edison O 1261 (f -09, e Johnson 95254-Rousseau 95328, uppf P. Oosterbosch) är redan såld och åkte igår mot Australien till sin nya ägare Pamela Shaw. Men först väntar ett stopp i England för kastration.

– Vi har betäckt honom med fem, sex ston i år och det finns ingen sperma kvar. Så det är ju kul för dem som hunnit betäcka, säger Jörgen Hemmingsen.

Stall Waldhof har bara haft hingsten på sina ägor i drygt ett år. Den nya ägaren Pamela Shaw kommer att utbilda hingsten vidare med målet att tävla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden