Sport
21 augusti 2014 14:52

Edward Gal utan topphäst i VM

Först Totilas - nu Glock's Undercover. Ytterligare en topphäst har försvunnit från deltagarlistan i VM när det idag blev känt att Edward Gal står utan sin förstehäst i VM. Hollands lag ligger nu illa till när ytterligare ett lagekipage drabbats av skada, Kingsley Siro NOP .

Edward Gal utan topphäst i VM
Glock´s Undercover missar VM på grund av en skada. (Arkivbild från EM i Herning) Roland Thunholm

Efter en detaljerad undersökning av veterinär togs beslutet att Glock’s Undercover inte kommer att delta i VM 2014 i Normandie. Hästen, som rids av holländske ryttaren Edward Gal, var i fin form under lagets träningspass. I går morse visade han dock inte något bra rörelsemönster. Valacken hade fått en inflammation i halsryggen som orsakade smärta.

– Detta måste ha hänt efter lagträningen i paddocken eller i hans box. Fritsie kommer stanna hemma i Holland. Vi är verkligen ledsna men för oss är hästens välbefinnande mer viktigt för oss än framgång, säger tränaren Nicole Werner, Glock-tränare samt Edward Gal och Hans Peter Minderhoud på Glock’s hemsida.

Edward Gal kommer dock att ställa upp i VM, för att stöjda sitt lag, tillsammans med Glock’s Voice. Igår stod det också klart att Edward Gals tidigare stjärnhäst, Totilas, som nu rids av Matthias Alexander Rath, också missar VM på grund av en skada.

Ytterligare en medlem i Hollands lag är struket. Det är Dani Heijkoop och Kingsley Siro som troligen skadat sig under träning. De blir ersatta av reserven Diederik van Silfhout med Arlando.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-