Sport
9 juli 2014 12:10
Ridsportplus

Egna uppfödningar klara för final

När finalen i Krafft The Tour of Amateurs avgörs i dag, onsdag startar familjen Hedin två egna uppfödningar - barnbarn Emilia Ruhr och elitstoet Alicias avkomma, Alissa.

Egna uppfödningar klara för final
Emilia Ruhr satsar på att gå felfritt i Amatörtour-finalen idag. Med i Falsterbo finns mamma Chrstina (mitten) och lillebror Vilhelm (vänster). Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Familjen Hedin har fött upp dressyr- och hopphästar i många generationer. Alsiss är 10 år (f -04, e Robin Z, uppf Göran Hedin, äg Christina Hedin Ruhr) och fick som 3-åring dubbeldiplom. Sedan dess har 20-åriga Emilia Ruhr ridit stoet och redan förra året kvalade de in till amatörtouren i Falsterbo. Då blev det ingen final, men i år är det dags för revansch.

– Nu laddar vi för finalen. Mitt mål är att gå felfritt, det är det vi siktar på. Sen är vi snabba i omhoppningen, så det är klart att vi hoppas på att komma dit, säger Emilia några timmar innan det är dags för start.

Med på Falsterbo finns mamma Christina Hedin Ruhr, som sköter markservicen.
– Jag peppar såklart Emilia, men går inte in och säger åt henne vad hon ska göra, säger Christina.
– Vi har gjort det här i tio år så mamma behöver inte säga något egentligen, säger Emilia som började sin tävlingskarriär på B-ponny.

Christina har själv tävlat mycket i dressyr, men för Emilia är det bara hoppning som gäller – eller egentligen fälttävlan. Emilia och Alsiss var juniormästare 2012 i hoppning och fick en bronsplats i fälttävlans-DM i Skåne.

– Men för mig blir det mest bara fälttävlansdressyr, säger Emilia.

På plats i Falsterbo finns också den äldre generationen Hedin. Pressen verkar inte ta på varken Emilia eller Alsiss.  
– Den stora banan, publiken och miljön runtomkring är det enda som man inte kan träna på. Men hittills har Alsiss tagit det mesta med ro, säger mamma Christina.  

Klockan 13 startar Tour of the Amateurs.

Fotnot: Alsiss kommer från stofamilj 8, hans mamma Alicia blev elit 2003 och har fått 14 avkommor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden