Sverige
9 oktober 2015 13:10

Ekonomiskt kaos efter ponny-EM

Ett stort antal leverantörer av varor och tjänster i samband med ponny-EM och den internationella fälttävlanstävlingen på Ribersborg i somras har inte fått betalt. PM Event, som ordnar tävlingen på beställning av Malmö stad, har ställt in alla betalningar och ska rekonstrueras.

Ekonomiskt kaos efter ponny-EM
Tävlingarna på Ribersborg är i blåsväder. (Arkivbild)

Totalt handlar det om över 3,7 miljoner kronor i obetalda fordringar. Banbyggare, speakers, veterinär, vaktbolag, Svenska Ridsportförbundet, resultatredovisningsföretaget Equipe, Jordbruksverket, uthyrare av maskiner, hotell och Pro Eventing är bara några av dem som inte har fått betalt av PM Event, som drivs av Pelle Magnusson – mannen bakom fälttävlanstävlingarna på Ribersborg. Listan på leverantörer med krav är flera A4-sidor lång och det handlar totalt om över 3,7 miljoner kronor. De uteblivna betalningarna i sin tur gör att några av leverantörerna i sin tur har svårt att få ihop sin ekonomi och riskerar konkurs. 

Det är Malmö stad som är arrangör av båda tävlingarna med Svenska Ridsportförbundet som medarrangör när det gällde ponny-EM. Själva genomförandet av mästerskapet garanterades av Malmö stad som köpte tjänsten av PM Event. 

PM Event ställde in betalningarna den 1 oktober, begärde och har fått beviljat en företagsrekonstruktion hos Ystad tingsrätt. I ansökan för rekonstruktionen skriver Pelle Magnusson att det skulle ha gjorts en ny upphandling för årets tävlingar men att denna uteblev. I stället fakturerade PM Event Malmö stad löpande för kostnaderna som ökade avsevärt jämnfört med tidigare år samtidigt som PM Events intäkter minskade. Malmö stad började så småningom att ifrågasätta fakturorna och har bland annat bestridit en faktura från PM Event på två miljoner kronor.

Som skäl för rekonstruktionen har Pelle Magnusson bland annat anfört att PM Event i grunden har en bra verksamnhet med förutsättningar att kunna fortsätta denna. Bolaget har bland annat närmare 3 miljoner kronor i tillgångar.

Ridsport har utan framgång försökt nå inblandade i Malmö stad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden