Sport
8 juli 2015 12:34

Elin Glimbergs sköna revansch

Förra året kom hon tvåa i Falsterbos hoppning för children. I år fick Elin Glimberg den blågula rosetten efter en frisk finalsatsning i omhoppningen inför fullsatta läktare.

Elin Glimbergs sköna revansch
LottaGyllensten

– Jag tänkte redan innan att jag skulle ha vinnartäcket år, säger 13-åringen medan funktionärerna plockar på familjeuppfödningen Phoenix (sto f 1999 e Aerline-Roderick äg/uppf Håkan Glimberg) ett blågult skryttäcke. 

Mamma står bredvid och ler från öra till öra. Hennes uppfödning och hennes dotter har inte bara vunnit hoppningen för barn på hästar på klassisk ridsportmark – ekipaget utklassade allt motstånd och vann med över sju sekunder tillgodo på tvåan. 
– Jag hade egentligen tänkt ha något mer galoppsprång på flera ställen men hon bara hoppade, säger Elin Glimberg som bor i skånska Sibbarp. 

Läktarna var fullsatta under klassen som reds på den stora gräsbanan. Segererkipaget gick ut näst sist och det var full satsning som gällde. Ett fräscht tempo med fräcka anridningar präglade ritten. 
– Det här känns jättestort och kul. Det största jag har vunnit innan var när jag kvalade hit, fortsätter Elin Glimberg som till skillnad från många andra i childrensklasser inte tävlar ponny utan enbart häst. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden