Hoppning
15 januari 11:39

Elitryttare byter klubb på grund av bristande uppbackning

KlubbyteHalmstads Fältrittklubb tappar flera av sina främsta ryttare som väljer andra klubbar när tävlingssäsongen drar igång. "Mycket tjafs och bråk" ska enligt uppgift ligga bakom avhoppen. Nu nysatsar klubben med Niclas Haking som ledare för elitlaget.

Elitryttare byter klubb på grund av bristande uppbackning
Felicia Damouni och Pasadena Sunbird ingick i laget som tog SM-silver med Halmstads Fältrittklubb. Foto: Pernilla Hägg

Både silverlaget från ponny-SM och seniorlaget i elitallsvenskan splittras när sex hoppryttare lämnar Halmstads Fältrittklubb inför 2020. Bristande uppbackning och löften som inte har hållits gällande reseersättningar och tävlingspremier fick till slut bägaren att rinna över.

– Man kan väl säga att jag väljer att rida för en klubb som jobbar lite bättre för ryttarna än vad Halmstad gör. Det blev inget bra upplägg som de hade förra året och det har varit mycket tjafs och bråk, säger Claes Brudefors, som var klubbens högst rankade hoppryttare under det gångna året, till Hallandsposten som har skrivit om problemen inom Halmstads Fältrittklubb.

Claes Brudefors kommer i år i stället att tävla för Laholms Ryttarförening liksom lagkamraten Marielle Sjölander. Även landslagsaktuelle ungdomsryttaren Viktor Edvinsson lämnar HFK och väljer att gå till Hallands Equestrians Ryttarförening. Liknande missnöje finns även bland vissa av ponnyryttarna där bland andra Alice Rosenqvist har valt att byta klubb.

Halmstads Fältrittklubbs ordförande Ola Hidgård kommenterar avhoppen med att det inte fanns en budget för elitsatsningen 2019 och att det bara har varit ”snack om pengar” hela tiden. Samtidigt berättar han för Hallandsposten att HFK i år nysatsar på elitallsvenskan med en riktig budget och B-tränaren och GP-ryttaren Niclas Haking i spetsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden