23 november 2015 11:03

Elmia storsatsar på ridsport

Elmia i Jönköping blir åter en arena för ridsport. Nypremiären sker nästa höst med Elmia Scandinavian Horse Show.

Elmia storsatsar på ridsport

Elmia AB, som under en längre tid visat stort intresse att få tillbaka ridsporten, har fått med sig flera namnkunniga personer till projektet som innehåller bland annat stora nationella tävlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mässa.

Jana Wannius, Sylve Söderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Bråkenhielm är alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgör kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som får premiär 26-30 oktober 2016.

– Elmia är för mig en självklar plats att ha ett hästevenemang med inriktning på att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill göra något riktigt bra för svensk ridsport, svenska ryttare, ägare och uppfödare, säger Jana Wannius i ett pressmeddelande.

Tävlingsprogrammet kommer att innehålla klasser för allt från ponny till senior elit i både hoppning och dressyr. Stor vikt kommer också att läggas på unghästklasser och utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar. Förutom tävlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mässa – allt på ett och samma ställe.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar