Sverige
22 juli 2015 09:33

EM-banan formas i Malmö

Förberedelserna för ponny-EM den 5-9 augusti är i full gång på naturområdet Ribersborg - Malmöbornas vardagsrum utomhus.

EM-banan formas i Malmö
Hopp- och dressyrbanan till årets ponny-EM i Malmö är snart redo att ta emot de tävlande.

Lastbilar kör i skytteltrafik med fibersand för att fylla arenan för dressyr, hoppning och fälttävlans banhoppning i årets ponny-EM i de tre olympiska ridsportgrenarna.

Malmö har under snart 15 år arrangerat tävlingar och mästerskap inom ridsport på Ribersborg, bland annat var Malmö och Ribersborg värd för EM i fältävlan 2013 och för flera världscupfinaler i fälttävlan.

– Vi finns på kartan internationellt vilket är roligt och en medveten strategi. Med det stora hästintresse som finns i regionen känns det naturligt att det finns en arena för sporten på en fin plats centralt och lättåtkomligt i staden, säger  Erland Weerasinghe, enhetschef på Malmö stads gatukontor i ett pressmeddelande från SvRF.

Det är fritt inträde till ponny-EM och Malmö stad, Svenska Ridsportförbundet och organisationskommittén hoppas att många, både Malmöbor och andra besökare, ska hitta till Ribersborg och mästerskapet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden