Hoppning
28 juli 2014 11:24

EM-guld till Irma Karlsson

(Uppdaterad) Felfritt i finalens två rundor på 1,50-höjder lyfte Irma Karlsson från sjätte plats till EM-guld för young rider. Nu har 21-åringen också fått en personlig inbjudan till Scandinavium.

EM-guld till Irma Karlsson
Irma Karlsson och guldhästen Cornet 39 (här på årets SM). Roland Thunholm

Hon låg sexa inför söndagens final med god chans till både EM-guld och öviga medaljer. Men det krävdes förstår att samtliga bommar låg kvar i finalens två 1,50-rundor. De låg där de skulle efter den först rundan som lyfte Irma till andra plats.

Den andra rundan var det många som höll nollan och när även den Tysklandfödde Cornet 39 (val f -04 e Cornet Obolensky-Caletto I) nollade var det bara en tyska framför Irmas EM-guld. Tyskan klarade inte den pressen och saken var klar – EM-guld till Irma Karlsson från Bollnäs.

– Sanslöst bra. Att rida så starkt under tuffast möjliga press man bara bugar. Vi visste så klart att chansen fanns men det krävdes i stort sett att allt klaffade. Det gjorde det denna gången och alla i teamet har stått bakom Irma till 100 procent. Vi är lika glada som hon för EM-guldet, säger chef d´equipe Jacob Hellström till Ridsport.

Läs mer i vårt reportage om Irma
.

Resultat
GULD: Irma Karlsson/Cornet 39, Sverige 5,24 fel
SILVER: Kaya Lühti/Pret A Tout, Tyskland 7,78
BRONS: Laura Klaphake/Nifrane de Kreisker, Tyskland 8,5
23 Nicole Holmén /Titanic VDL, Sverige 33,05
26 Elina Petersson/Valentino, Sverige 37,17

Fullständigt resultat

Uppdaterad mån:
Efter EM-guldet fick Irma Karlsson en personlig inbjudan från Gothenburg Horse Shows tävlingsledare, Tomas Torgersen.
– I Scandinavium har många ridsportstjärnor fått sitt genombrott och vi har alltid haft ett speciellt utrymme för de unga ryttarna. Det är inte ofta vi ger personlig inbjudan till en ryttare men vi vill absolut se en ryttare som Irma Karlsson  på Gothenburg Horse Show, säger han i ett pressmeddelande.

Irma Karlsson har ridit i ungdomsklasserna under Gothenburg Horse Show tidigare och förra året tilldelades hon Stiftelsen Gothenburg Horse Shows stipendium.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden