Avel
28 februari 2012 22:52

Emmelie gillar heta hästar

- Jag föredrar hästar med egen motor framför de som måste övertygas att gå framåt, berättade Emmelie Scholtens i ett föredrag arrangerat av ASVHs Unga Uppfödare.

Emmelie gillar heta hästar
Holländska Emmelie Scholtens berättade om sitt liv med hästar. Kim Lundin

Emmelie är i Flyinge för att vara testryttare åt gångartshingstarna tillsammans med tysklandsbaserade norskan Isabell Bache.

Det blev en skildring av hennes liv och otroligt framgångsrika karriär som unghästryttare med flera segrar de senaste åren men även hur hon räknades ut på förhand när hon lämnade sina läromästare i Stal Larakkers.

– För att vara framgångsrik måste du ha bra hästar, så enkelt är det, jag kanske kan presentera en medelgod häst bättre än de flesta men jag kan inte göra någon stor förändring, menade Emmelie.

I år förbereder hon hingstarna Charmeur och Connaisseur 1193 för de sex uttagningstävlingarna som föregår den holländska uttagningen till unghäst-VM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden