Avelsnyheter
10 april 18:39

En av de stora hingstarna har gått ur tiden

Elithingst/uppdaterad”Den vackraste av alla hästar har andats ut en sista gång. Han blev 29 år och har en stor plats i vårt hjärta”. Så skriver Stuteri Ask på sin hemsida om hingsten som inte finns längre.

En av de stora hingstarna har gått ur tiden
Casir Ask gav främst hopphästar, men även dressyr- och fälttävlanshästar. Foto: Stutteri Ask

Det är Casir Ask som gått ur tiden, 29 år gammal. Casir Ask (f-90 e Cor de la Bruyere u Birte II ue Landgraaf) var elithingst med många internationella meriter. År 2008 utsågs han till Årets Hingst i DWB och blev även A-hingst inom den svenska halvblodsaveln, dagens SWB.

Då Casir Ask var aktiv i sporten, var han den mest vinstrika avelshingsten i Danmark med åtskilliga internationella segrar och placeringar.
Caisr Ask kom från en av de mest betydande hoppstammarna inom holsteineraveln, stam 173. Han var halvbror med Quite Easy, och bara i Sverige har han 123 avkommor som finns registrerade i BLUP, många hopphästar men också hästar som tävlat dressyr och fälttävlan.

De sista 15 åren har han levt som pensionär på Stuteri Ask, där han gått långa promenader och gått i hagen.
På tisdagen drabbades han av vad som troligen var en hjärnblödning, och det blev nödvändigt att fatta beslutet om att låta honom gå vidare till de evigt gröna ängarna, skriver stuteriet på hemsidan.

”Han har varit en fantastisk häst och han kommer att vara saknad av många” skriver stuteriet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-