Sport
26 februari 2017 17:00

En fantastisk erfarenhet för talangerna

Ryttarna till de unga Lövsta Future Challenge talangerna hyllar cupen och möjligheten att rida i Scandinavium. "Prince Nandor blev taggad i arenan, han är nyfiken och tyckte det var spännande", sa en glad Daniel Svensson.

En fantastisk erfarenhet för talangerna
Se sån stil han har segraren Daniel Svensson och Prince Nandor, godkänd hingst.

De topplacerade ryttarna i Lövsta Future Challenge och segraren i U25 Alexandra Eriksson hyllade möjligheten att tävla i den internationella miljön.

– Det ger en fantastisk erfarenhet för de unga hästarna, min blev säkrare dag för dag, kommenterade tvåan Markus Brinkman.
– Jag är otroligt nöjd med hur han tagit resa och allt här, jag har bara haft honom ett halvår.

Segrande Daniel Svensson hade ett fint utgångsläge efter att de fem före honom rivit.
– Jag var väldigt glad för Prince Nandor är inte så snabb, kommenterade Daniel Svensson.

– Synd jag inte visste det, då hade jag tagit färre risker, konstaterade Markus Brinkman.

– Jag borde inte lagt på ben i kombinationen, min häst gillar inte det och normalt sett gör jag inte det. Nu blev det ett ner där, konstaterade tredjeplacerade Sofia Farman som också hyllade den fina Lövsta-cupen.
– Jag har bara ridit tre veckor efter min graviditet så Royne har kvalat och ridit Love Me Tender. Det är en häst jag ska rida, han håller min storlek, en suverän häst, liten men med stort hjärta, han kommer att göra stordåd, sa Farman.

Sofia Farman och Love Me Tender

Daniel Svensson hyllade Prince Nandor som en riktigt god partner.
– Jag har ridit honom sedan han var tre år. Han godkändes som 4-åring och tävlade inte det året men åren sedan dess har han varit placerad i alla årgångschampionat, förklarade Daniel. 
– Kanske han blir mer populär i avel men jag hoppas kanske inte så mycket på det, inte alltid helt lätt att kombinera med tävling. 
– Han är absolut en häst för framtiden, nu behöver han bli starkare och snabbare, det är hans enda svaghet nu att han är lite långsam. Hans galopp är väldigt vägvinnande och kraftfull så det är en tidsfråga, jag hoppas får rida honom ett tag.
– Jag vill rida här nästa år med Prince Nandor, han gillade verkligen atmosfären.

Ärevarv inför ett välfyllt Scandinavium

Bästa U25-ryttare i Lövsta Future Challenge blev Alexandra Eriksson.
Hon landade en fjärde och en åttonde placering i de stora senioklasserna här i Göteborg med Liss Royal.
– Det har varit fantastiskt att rida här på 5-stjärnig nivå, det är bara andra gången för mig. Första gången var förra året när jag var med i Lövsta. Jag blir 26 år nu så det är slut med det men jag har en fin 6-åring hemma så jag satsar vad jag kan på att komma igen, kommenterade Alexandra Eriksson.

Alexandra Eriksson på Liss Royal

Prince Nandors uppfödare, Yvonne och Peter Blomqvist fansn på plats och var riktigt glada för sin häst.
– Vi vågade inte hoppas, det var lite oväntat, sa en riktigt glad Yvonne Blomqvist.
– Det här är en bra häst för Sverige, kommenterade Peter Blomqvist.

Kommer ni att behålla honom?
– Vi får se, idag ska vi i alla fall fira och njuta av det här, sa paret bakom PB Investor AB.

Resultat

Foto: MiP Media

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden