Hoppning
15 februari 2015 11:29

En glad och en tråkig nyhet

Söndag morgon har gett både en glad och en tråkig nyhet för svensk hoppning i allmänhet och för förbundskapten Sylve Söderstrand i synnerhet.

En glad och en tråkig nyhet
Sylve Söderstrand fick en glad och en tråkig nyhet på söndagsmorgonen.

– Att Henrik svarade för en dubbelnolla med Gotha som räckte till andra plats i femstjärniga Hongkong Masters Grand Prix var väldigt roligt. Han har haft mycket ”stolpe ut” i stora klasser en tid och detta var verkligen välkommet för Henrik och jag förstår att han är jätteglad, säger Sylve Söderstrand till Ridsport.

– Att Cafino försvinner är givetvis mycket tråkigt. Jag har känt till att en försäljning kunde vara aktuell men jag är kanske lite överraskad att det skedde så fort. Alexander var inte ensamägare till hästen men jag tror att han haft mycket att säga till om och jag inser också att det är svårt att säga nej om det kommer ett jättebud, säger Sylve.

– Jag förstår hur Alex resonerar. Han vill vara kvar länge i toppen och då måste han också få nya hästar, vilket många gånger sker genom att sälja det man har till rätt pris. Jag vet också att han har en ny häst på gång.

Sylve påminner också om att Sverige tappat hästar kort tid före stora mästerskap tidigare. Ett bra exempel är när Rolf-Göran Bengtsson blev av med Pialotta inför VM i spanska Jerez men då vann Sverige ändå VM-silver i nationshoppningen – Sveriges hittills bästa mästerskapsresultat.

– Men vi har inte mästerskapshästar i överflöd och är givetvis känsliga när någon försvinner. Därför arbetar vi mycket med att försöka engagera hästägare i sporten och kunna låsa hästar för mästerskap på samma sätt som exempelvis sker i Holland, säger Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden