Blogg
31 juli 2015 11:02

Ensam hemma

Det blev tio dagar hemma mellan SM och EM denna sommar. Då skulle det bli ordning på torpet hemma, japp! Oj vad mycket jag skulle få gjort. Nu när jag skulle ha lite tid.

Jag är mamma. Ponnymamma och hästmamma. Familjens epicenter. Jag är sambandscentral, administration och tdb-bevakare, stallchef och foderansvarig och bank och google, gps och nummerupplysning, allt på en gång. Och mycket mer.

Inte för att jag är särskilt bra på det eller för att jag vill vara ”allting”, det har liksom bara blivit så.

Som den chef jag alltså halvt motvilligt är delegerar jag ibland. ”Nu får du börja göra det här själv” (till Saga). ” ”Hur går det med tdb, har du försökt lära dig ännu?” (till maken). Har du gjort det där och det där”? (till båda).

Iallafall. Nu skulle jag och maken vara ensamma hemma lite. Och nu har vi haft ungefär tio dagar BF, eller kanske snarare TF (tonårsfritt) hemma mellan SM på Flyinge och EM i Malmö som vi snart ska bege oss till.

Vad hände då? Blev vi som utvilade små nyponrosor som nyförälskade gick hand i hand på stranden? Blev det total ordning och en ljuvlig tillvaro i ett skinande rent hem med blommor på bordet och fantastisk mat varenda kväll?

Nä. Så blev det inte. Vi har jobbat. Frilansar är en sorts ambulanspersonal som rycker ut när det behövs. En känd människa dog i Finland och Gabriel flögs in för att sjunga på hans begravning.

Så just nu är det inte bara TF, jag är gräsänka också. Jag tror alltid att jag ska få en massa saker gjorda när jag är det.

 Här är lite av allt jag hade fått för mig att jag skulle hinna under dessa tio dagar mellan mästerskapen:
* Mocka ur boxarna och skura stallet (hände inte)
* Sortera alla stallsaker och tvätta täcken (hände inte)
* Dra bort rishög från trädgården (hände inte)
* Köpa betfor (glömt hela sommaren)
* Beställa strö för vintern (inte gjort)
* Träffa en kompis i stan en kväll (pallade inte)
* Lastträna vår  treåring (blev inte tid).
* Tona håret (orkade inte).
* Rensa ogräs på grusplanen (ogräsexplosion denna regnsommar).
* Städa hela huset och organisera om i skåp och lådor (kom till hallen).

Vad hände istället?
* Blev inringd till ett av extrajobben och hade i övrigt allmänt mycket med katthotellet, fakturering, planering, stallgrejer.
* Började lyssna på Amy Winehouse och drömde bort en hel dag.
* Flyttade om hästar på betet, hade hovslagare etc.
* Började tänka på en häst vi tog bort för precis ett år sen och slogs av lite sorg.

Några besök av semestrande vänner bröt upp jobbandet, himla trevligt, och så var vi över till ett par gårdsgrannar och drack vin. Och så har jag motionerat vår treåring med en ung tjej från ett grannstall, My.

Idag fredag ger jag mig åter ut på E4:an mot Skåne för EM. Nu på morgonen kom ett sms från Saga med en lista med saker jag måste ta med mig:

* grep
* pellets
* mineraler
* magnesium
* krubba
* krokar
* lädersmörj
* handduk
* skottkärra

Skottkärra!! Jag som ska åka i vanlig bil! Och har en nu ganska stor hund med mig också. Någon borde uppfinna skottkärror som går att vika ihop och lägga i handskfacket. Ska se om jag kan få fast den på taket på något sätt.
Eller så mockar vi i en Ikea-kasse som vi gjorde på Flyinge.

Knappt har man hunnit packa upp och tvätta innan det är är dags igen.

Ha en härlig helg nu. Jag återkommer med rapport från EM!
/Ulrika

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden