Hoppning
8 oktober 2015 16:09

Erica Swartz till Optium Horses

Den finländska ryttaren Maiju Mallat har ridit EM, VM och världscuper på hästarna från Optium Horses i Schweiz. Nu ska hon sluta och då tar skåningen Erica Swartz över uppdraget.

Erica Swartz till Optium Horses
Erica Swartz hoppar vidare med Optiums hästar efter internationella äventyr med bland andra Conisha van de Helle.

Nyligen blev det känt att Erica Swartz, 24, lämnar Van de Helle Stables där hon framgångsrikt har ridit upp till 1,55. Idag kom nyheten att Erica startar sitt jobb på toppstallet Optium Horses i Schweiz den 1 november.
Mestadels har Erica tävlat upp till trestjärnig nivå på Van de Helle-hästarna, men red även femstjärniga Göteborg Horse Show i vintras.  I år har Erica runt 40 placeringar i topp-10 på två- och trestjärniga tävlingar.

Optium Horses ryttare Maiju Mallat har respresenterat sitt hemland Finland på mängder av femstjärniga tävlingar och mästerskap tillsammans med Optium-hästarna. När Erica nu tar över hennes uppdrag kan det bli än mer framgångar runt om i Europa för 24-åringen från Skåne. Det var många sökande till tjänsten, men stallets ägare tvekar inte på sitt senaste tillskott.
– Erica Swartz är ambitiös och har uthållighet. Vi är övertygade om att hon kommer att föra fram våra hästar framgångsrikt, säger en av Optium Horses ägare, Thomas Mecan, i ett pressmeddelande.

Optium Horses ligger nära Zürich och ägarna beskriver anläggningen som ett mindre ridsportcenter med 20 sporthästar som tävlar nationellt och internationellt i hoppning och dressyr.  Den andra ägaren, Gloria Eschenbach, är advokat och dressyrryttare på Grand Prix-nivå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden