Ridsportpodden
23 december 2022 20:28

Erik och Elisabet talar ut i Ridsports julpodd

LyssningsvärtEn ung manlig hoppryttare som satte fokus på andra mäns tystnad kring sexuella trakasserier, och en kvinna som brinner för utbildning och hästvälfärd. Det handlar om Erik Nordström och Elisabet Lundholm som du kan möta i Ridsports julpodd.

Erik och Elisabet talar ut i Ridsports julpodd
Elisabet Lundholm och Erik Nordström medverkar i Ridsportpoddens julspecial. Foto: Anna Nyberg

Två personer som är aktuella i ridsporten kommer till tals i Ridsportpoddens julspecial.

På juldagen släpps en nästan timslång podd med 21-årige Erik Nordström, hoppryttaren som nått många framgångar på hästryggen, och dessutom stack ut i debatten kring kränkningar inom ridsporten i sitt första blogginlägg som bloggare på Ridsports sajt i höstas.
− Erik berättar hur det blogginlägget kom till, och vilka reaktioner han fick efteråt. Vi pratar också om vad det är som gör att ridsporten kan vara en sådan grogrund för trakasserier och kränkningar, säger Ridsports Anna Nyberg som har gjort intervjuerna.

Erik berättar också om hur det är att ha Rolf-Göran Bengtsson till gudfar och vilka reaktioner han får från gudfar när han skickar filmer på sin träning.

− Samtalet handlar dessutom om hur han började rida, om succéåren med ponnyn Flammabyggets Hamlet och den osannolika historien om hur han lyckades byta häst i sista stund inför en final på Gothenburg Horse Show.

Ger klara besked om sporrar och kandar

Det andra avsnittet av julpodden släpps på annandagen, 26 december, och då är det Elisabet Lundholm som är gäst.
− Hon har en meritlista längre än det köksbord hemma på hennes gård där vi satt när vi spelade in samtalet, säger Anna Nyberg.

Elisabet Lundholm var förbundskapten i dressyr under tio år, från 1998 till 2008. Hon är A-tränare i dressyr och har under många år varit drivande i utbildningsfrågor. Elisabet är ordförande i referensgruppen för tränar- och ridlärarutbildning.

I podden berättar Elisabet Lundholm vilka frågor hon har högst på agendan just nu.
− Hon ger också tydliga besked om var hon står i debatten om sporrar och kandar inom dressyren, säger Anna Nyberg.

Båda poddarna finns att lyssna på där poddar finns.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden