Sport
10 juli 2014 13:17

Mourinho gjorde allt rätt

Estrid Jonsson och Munsboro Mourinho gjorde allt rätt. Ekipaget vann torsdagens final i ponnyernas Grand Prix. "Helt fantastiskt," säger 15-åringen.

Mourinho gjorde allt rätt
Estrid Jonsson var glad vinnare av ponnyernas Grand Prix i Falsterbo på torsdagen. Roland Thunholm

Det var 14 ekipage som startade finalen i Mountain Horse Pony Grand Prix inne på Falsterbos stora arena i strålande sommarväder. Fem av dem tog sig vidare till omhoppning i 1,30-klassen via en felfri grundomgång. Estrid Jonsson och Munsboro Mourinho var först ut i omhoppningen. Den positiva skäcken gjorde allt rätt i en runda som var väl avvägd och balanserad i ett fräscht, jämnt tempo.
– Jag hade egentligen tänkt att ta det lugnare. Men både jag och hästen blev så taggade när vi kom in där inför allt folk, säger Estrik Jonsson.

Hon verkar knappt förstå vad som har hänt. Ändå har hon en viss vana av att vinna stora tävlingar. Tillsammans med 10-årige irlandsimporten Munsboro Mourinho vann hon ponnyernas hoppning i Globen före jul.
– Han är extremt snäll och alltid positiv och glad, säger Estrid Jonsson som bor i Stockholm om ponnyn som blev hennes för tre år sedan.

Nu närmast väntar SM för ekipaget.

Resultat

Läs om kvalet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden