Hoppning
4 februari 2017 23:06

Ett ner för Henrik i ovanligt felfri världscup

Henrik von Eckermann gjorde än en gång en stabil insats i världscupen. Ett nedslag blev resultatet med Mary Lou som betydde plats 23 i ett startfält där nästan hälften nollade grundomgången.

Ett ner för Henrik i ovanligt felfri världscup
Herik von Eckermann fick ett nedslag. Roland Thunholm

Med hela 19 av 40 ekipage felfria i grundomgången räckte en av de snabbaste fyrafelsrundorna till plats 23 för Henrik von Eckermann som var enda svensk i världscupen med Mary Lou.

Utöver ett tidigt nedslag på ett räcke såg det inte ut att vara några som helst svårigheter för Mary Lou, som har teamat med Henrik i hans senaste fem världscupkval. Genom stadiga insatser och en snygg rad placeringar är Henrik von Eckermann i princip redan klar för final trots dagens uteblivna poäng.

Kvällens världscupsegrare blev hemmaryttaren Julien Epaillard med Quatrin de la Rouge M (val, f 2004, e Quick Star-Kannan). Trots rejäl omhoppningskonkurrens med snudd på halva startfältet vann han med nära två sekunders marginal.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden