Hoppning
8 maj 2014 13:10

Svenskt på Eurocommerce-auktion

I helgen är det återigen dags för Eurocommerce-auktion. Bland unghästar och tre äldre återfinns en svensk uppfödning; Cleveland, före detta Sveland QL, som tävlats av Erika Lickhammer.

Svenskt på Eurocommerce-auktion
Svenskuppfödda Sveland QL ska nu säljas på auktion. Här när valacken var tävlingsaktiv med Erika Lickhammer. (Arkivbild) SCANPIX SPORT

En till grupp av hästar från Eurocommerce stallet, som gått i konkurs, ska visas på en onlineauktion i helgen, 9-12 maj. Nio nya hästar och två som inte blev sålda förra gången kommer att visas. Gerco Schröders topphäst New Orleans blev inte såld förra gången, då buden på 210 000 euro ansågs vara för låga.

Svenskfödda Cleveland, före detta Sveland QL (e Quite Easy-Good Future, uppf Ulf Thulin), är en av hästarna som auktioneras ut i helgen. Valacken, som är född -99, tävlades av Erika Lickhammer upp till 1,55-hoppning innan hästen såldes till utlandet. Efter det tog Annelies Vorsselmans från Belgien över och red hästen upp till Grand Prix. På grund av skadeproblem har Cleveland inte tävlat sedan sommaren 2013. Utgångspriset är nu 5 000 euro.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden