Sverige
28 november 2014 15:48

Everlövs RS miljöbäst 2014

Everlövs Ryttarsällskap får årets miljödiplom som klimatsmartast i årets kvaltävlingar i Lövsta Future Challenge.

Lövsta Future Challenge tycker det är viktigt att ridsporten drar sitt strå till stacken för att minska klimatpåverkan. Allt sedan starten för tre år sedan har tävlingen  klimatkompenserat för de tävlandes och domarnas resor till och från kvaltävlingarna och samarbetat med arrangörer för att minska miljöpåverkan under kvaltävlingarna.

I år går miljödiplomet till Everlövs Ryttarsällskap, som satt fokus på miljö i årets kval med bland annat  ekologisk, närproducerad och hemlagad mat, tagit bort alla engångsartiklar och bytt pappershanddukarna på toaletterna till riktiga handdukar.

– Jag själv är miljömedveten och tycker att det är en viktig fråga för oss alla. Miljö och mat är högaktuellt och jag fick med vår styrelse på resan och nu försöker vi göra det vi kan, säger Camilla Larsson från Everlövs Ryttarsällskap i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden