Blogg
14 juli 2014 08:15

Falsterbo med mera

Ja, Falsterbo blev ingen höjdare för oss i år. 6-åringen läkte inte tillräckligt snabbt för att kunna starta. Bluppan var riktigt på hugget när hon startade sist i Huntingen, vi lämnade hoppbanan fyra sekunder snabbare än ledaren och flöt på helt super runt den nya banan, förutom en liten missbedömning på en vedtrave. Över framhoppningsbanan och upp på en kulle , litet knixigt, och stopp!!

Inte likt henne, vände ner och skulle precis rida an igen, då såg jag skon som låg precis på sliperskanten som avgränsar framhoppningen. Hon hade litet ont i hoven så vi fick utgå. Sånt som händer ibland.

Har varit turist istället, och sett många fina hästar, men det blev inte så många dagar som jag hade hoppats på. Vi var ute och red alla mina hästar på fredagkvällen, och Lovely stod och betade, ingen färg på mjölken eller minsta lilla orolig. Vid 12 kollade jag och då betade hon som vanligt. Tänkte; det blir inget i natt. Kom ut och skulle morgonfodra, och då försökte hon redan galoppera. Fölet alltså. Ett brunt sto e Gustav. Hon var litet trög i magen först, men det släppte snabbt med litet microlax.

Jag hade sett fram emot Derbyt, och den fina Cruising-hästen som var här och allt. Men inget derby för mig, så jag bestämde mig för att döpa fölet till Derby Line (stoet har line som efternamn, Lovely Looline e Looping- Ragtime Band xx) Stannade hemma och trimmade Bernie litet extra. Helena Källblad kom hit och vi har nu lagt upp en plan för dressyrträningen framöver, så vi verkligen kan förbättra oss inför Malmö och förhoppningsvis VM.

Vi hann även med en hoppträning hos Maria Gretzer i veckan, så nu är Bernie helt igång igen. Närmaste tiden ett par mindre tävlingar, hoppning i Frosta och fälttävlan på Övedskloster. Sen väntar en kortare Pre-camp innan Malmö, som jag planerar rida med Bernie och Greyman (om nu såret läkt och han hinner komma igång).

Ganska skönt att fotbolls-VM är slut nu så man kan få sova på nätterna, efter alla dessa förlängningar och straffläggningar är man ju helt slut.

Ha en skön sommar alla!

/Ciao Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden