Sverige
29 juni 2015 14:15

FEI-konferens skjuts på framtiden

Det blir ingen FEI-konferens i Göteborg i oktober.
"Vi kom igång med planeringen för sent och många av talarna var redan uppbokade", säger Maria Sundin, forskare på Göteborgs Universitet.

För första gången skulle Internationella Ridsportförbundet FEI ordna en konferens kring ridsport, teknik och forskning. Planen var att det skulle ske i Göteborg i slutet av oktober, men klartecknet kom i april, och nu visar det sig att tiden är för knapp.

Nu har FEI och Chalmers beslutat att konferensen får äga rum våren 2016 i stället.
-Det är tråkigt, men vi vill att den första konferensen ska bli bra, eftersom det här är tänkt att bli ett återkommande arrangemang, säger Maria Sundin, astrofysiker och en av de ansvariga för den hästforskning som bedrivs på Chalmers och Göteborgs Universitet.

Temat för konferensen står fast. Det blir Equestrian Sports&Technology, dessutom med extra fokus på e-learning, metoder för att sprida den kunskap som finns till flera med hjälp av internet.
– Gensvaret bland de svenska forskarna har varit väldigt positivt, och detsamma gäller för SLU och Ridsportförbundet, säger Maria Sundin.

Efter sommaren ska ett nytt datum för forskarkonferensen sättas. Förhoppningen är att åtminstone 500 personer ska lockas till konferensen i Göteborg, varav ett hundratal väntas vara internationella deltagare, inte minst då från FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden