Hoppning
10 februari 2017 15:54

Felfri inledning av Henrik i HongKong

En perfekt grundomgång men tyvärr ett nedslag i omhoppning som grusade förhoppningarna om en pallplats. Det blev premiärresultatet för Henrik von Eckermann vid Mastershoppningarna i HongKong. (Uppdaterad)

Felfri inledning av Henrik i HongKong
Henrik von Eckermann och Yajamila har inlett tävlandet i HongKong med en placering.

Just nu är ett koppel av världens bästa hoppryttare samlade i HongKong för att rida Longines Masters-tävlingarna.

Huvudnumret är Grand Prix på söndag. En klass med 400 000 dollar i total prissumma. 2014 hette vinnaren Henrik von Eckermann – då tillsammans med numera pensionerade Gotha.

Yajamila redo för start i HongKong, och det började bra med placering. Foto: Karoline GoldbergI stället har Henrik med sig OS-hästen Yajamila (SWB, sto f-06, e. Lux Z-Daimler, uppf. Johanne Goldberg, äg. Karoline och Johanne Goldberg).

I dagens huvudklass, 1.50-hoppning med winning round, blev det en felfri grundomgång efter en stabil och bra ritt.

Totalt gick tolv vidare till omhoppning, två med ett tidsfel var. Henrik red ganska långsamt och startade därmed tidigt i andra rundan.

Tyvärr blev det ett nedslag, men en fin tid som hade gett en fjärdeplats. Nu blev det i stället en åttondeplats för ekipaget, som därmed får ladda om inför söndagens stora utmaning.

Vann gjorde Martin Fuchs från Schweiz med Clooney (val, f-06 e. Cornet Obolensky-Ferragamo).

Resultat

Bilden ovan visar Yajamila redo för start i HongKong och är tagen av uppfödaren och ägaren Karoline Goldberg som är på plats för att heja fram sin häst.


Henrik och Yajamila på banan i HongKong, i Kiss & Cry tittar Karoline Goldberg på sin häst.


Puss på dig Yaji!

Karoline Goldberg följer sin häst så mycket studier och annat tillåter. Just till HongKong har hon sällskap av sin tränare Tord Börjesson och hans fru Ruth, som tagit bilderna, båda inbitna hästnördar, uppfödare, ryttare och domare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden