Hoppning
17 mars 2017 11:06

Felfri start för svenskarna i Paris

Helgens största tävling går i anrika Grand Palais i Paris. Det blev en prima blågul start med rakt igenom felfria grundomgångar för de fem svenskarna och en placering för den främsta av dem alla.

Felfri start för svenskarna i Paris
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo värmde upp snyggt i Paris. Foto: Roland Thunholm/Saut Hermès

Femstjärniga Saut Hermès au Grand Palais har tagit fart. De fem svenskarna som är på plats värmde upp inför helgen i 1,45 och resultatet bådar gott. Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 fick 0+2 fel medan Malin Baryard Johnsson och H&M Second Chance fick 0+4 fel, precis som Petronella Andersson och Carriere.

Jonna Ekberg med Cssini Bay var första utanför placering med sin dubbelnolla, samtidigt som Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo hamnade på rätt sida av strecket och tog placering tio.

I kväll höjs hindren till 1,50 och då får bland annat Malins H&M Cue Channa och Rolf-Görans Casall känna på hetluften i Paris. Helgens höjdpunkter är två 1,60-klasser: Le Saut Hermès i morgon och Grand Prix Hermès på söndag.   

Resultat

Tjusig arena så det förslår. Den ligger inne i Paris och började byggas i slutet av 1800-talet.


Glastak täcker Grand Palais.


Hermès-hinder i stora lass.

Foto: Saut Hermès

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden