Hoppning
20 maj 2014 08:15

Fem med stort ansvar

Hoppledningen har tagit ut de fem ryttare som får stort ansvar i Sveriges nästa tävling i den högsta Europaligan av Furusiyya FEI Nations Cup.

Fem med stort ansvar
Douglas Lindelöw och Casello, här från Scandinavium, är ett av de uttagna ekipagen till St Gallen. Roland Thunholm

Om målet att bli bland de sju, av seriens tio, nationer som går till höstens världsfinal i Barcelona krävs ett bra resultat i schweiziska St Gallen i månadsskiftet maj-juni som är Sveriges nästa tävling i serien.

– Vi har anmält Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Emma Emanuelsson och Niklas Jonsson. Vilka fyra som rider i laget bestäms på plats, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

– Det finns ytterligare några ryttare som kan vara aktuella och vi har möjlighet att ändra i uppställningen efter helgens tävlingar. Oavsett vilka som kommer till start har alla samma, höga målsättning men vi vet också att det är en tuff uppgift med väldigt små marginaler.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann tävlar Longines Global Champions Tour samma helg och Jens Fredricson har, som bekant, Lunatic skadad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden