Hoppning
29 juli 2012 16:05

Fem tjejer i topp

Tre-dagarsmeetinget hos Gärds Ryttarförening utanför Kristianstad avslutades idag med en 1,50-klass. Till prisutdelningen välkomnades fem ryttare - samtliga tjejer.

Fem tjejer i topp
Helena Liljedorff och Cedino K, dubbelsegrare hos Gärds RF.

Sjutton ryttare kom till start i klassen som avslutades med winning round. Tyvärr drog ett regnväder in och ställde till det för ekipagen. Sista paret ut i första rundan, Emelie Winroth och Anastasia T, bevisade dock att man kunde rida felfritt genom 1,50-banan.

Som ensam på noll fel och sista ryttare att rida in i avslutande rundan var förutsättningarna goda för Emelie att ta hem segern. Men stoet ville inte vara med på det lite hala underlaget och kasade in i hinder så bommarna föll.

– Nej, det var inte min dag, sa Emelie efteråt. Jag blir osäker när jag känner att min häst blir osäker och det är ingen bra kombination log hon efter ritten som slutade på 13 fel. Segern gick istället till Helena Liljedorff och Cedino K (val f-02 e Irco Mena-Darnels), som även dagen innan segrade i 1,45-klassen, ekipaget slutade på sammanlagt fem fel.

– Det är så klart fantastiskt att få vinna båda de största klasserna, sa en glad Helena efteråt. Vi hade en dålig tävling förra helgen och i veckan har jag fått tänka till ordentligt hur jag ska rida hästen. Och det gav utdelning direkt. Helena kunde kvittera ut en segercheck på 8 000 kronor. 

Resultat

Eva Oskarsson/Viveca Ewards

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar