Sverige
4 juli 2014 11:15

FHS miljöcertifierat

Efter ett arbete som började redan i våras har ansökan gått igenom och Falsterbo Horse Show har blivit miljöcertifierat av Håll Sverige Rent.

–  Vi är glada och stolta att vi nu har blivit ett miljövänligt event. Numera är  produkterna vi använder miljömärkta. Alltifrån pappret vi trycker på till tvålen på toaletterna. Även vårt ryttarhotell Radisson Blu i Malmö är Svanenmärkt, säger Sanna Wallenius, miljöansvarig Falsterbo Horse Show, i ett pressmeddelande.

Arbetet med certifieringen har pågått under hela våren. Det mesta sker bakom kulisserna med källsortering, avfallskomprimering och förvaring och återanvändning av material till nästa år. Ekologisk och fairtrade mat och dryck kommer att finnas bland utbudet och det har lagts extra energi på att i största möjligaste mån försöka använda lokala producenter och leverantörer.

Falsterbo Horse Show uppmuntrar även till att spara på avgaserna och samåka eller ta bussen till Falsterbo. Busstrafiken är utökad under evenemanget och buss 100 och 300 kör till Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden