Blogg
22 november 2013 09:46

Fila på detaljerna!

Vad gör de bästa ryttarna i världen för att bli bättre? Svaret är rätt enkelt men också väldigt svårt att utföra. De slipar på alla detaljer. Även de obefintliga.

Jag var på två dagars kurs på Strömsholm i veckan. Där var även resten av landslaget, landslagstränaren Henk Nooren och hans ungerska dressyrkompanjon, Barnabas, och många av  Sveriges bästa tränare.

Det var givande att deltaga i en samling full av kompetens. Se stimulerande träning med baskunskap på högsta nivå. Jag lärde mig ingenting nytt, men det var bra inspiration och bra påminnelse om detaljer.

Det fick mig att åka hem och  träna bålstyrka och situps och att gå ut i ridhuset och träna ALLA hästar med väldigt små hjälper. Jag är ju inte träningsnarkoman för intet. 😉

Men det som intresserade mig mest var att höra Nooren berätta om hur engelsmännen lyckats ta ett stadigt grepp om världstoppen i hoppning.

De har jobbat med ALLA detaljer. En coach till varje del. Först har de en och en tränat dressyr, direkt efter det har de bytt ridhus och tränat hoppning, en och en. Bara för att jobba på 100 procent med varje individ. Därefter bytt till någon timme mental träning. Sedan har man någon vecka senare lagt fokus på kostrådgivning till häst och ryttare,  mediatränat, för att både få bättre kontakt till media och till hästägare och tävlingsarrangörer. Listan kan göras lång. Ni fattar poängen, man har inte lämnat något åt slumpen.

Detta tycker jag alla tränare ska ha med sig i ryggsäcken till sina lektioner. Förmedla kunskap även på andra plan. Kan du inte själv ge ut den på alla plan; lyft fram andra, tränare/hovslagare/rådgivare med mera, som kan jobba i team med dig för att få fram det absolut bästa i varje ekipage.

Jag tror att både bredden och toppen skulle bli betydligt mycket bättre i Sverige om vi alla börjar tänka på fler detaljer.

Må gott, träna väl och ta hand om hästen.

/Linda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden