Blogg
4 juli 2014 07:00

Florida – inte perfekt för hästar

Florida är inte att föredra om man är häst. De hästar som har någon form av hudproblem har det inte lätt med stark sol, hetta, hög luftfuktighet och mycket insekter.

För ett par veckor sedan tog vi en mustang, Cloud, hem från ett av våra sanctuaries eftersom vi trodde att hon blivit solbränd. Vi byggde en inhägnad till henne under en ek med skugga och har sköljt henne med vatten varje dag. Cloud är väldigt ljus och när centret räddade henne stod hon i vattnet i direkt sol. Vattnet reflekterade solen vilket gjorde hennes hud stor skada, och när det väl har hänt en gång löper hon en större risk att få det igen. Vi är dock inte säkra på hur hennes status är nu och veterinären tror att hennes röda hudton kan bero på något annat. Oavsett måste vi hitta ett nytt hem till henne som inte är i Florida, och det gäller Harley, Diesel och Merica också som har problem med knott.

Vår engelska volontär Lauren har döpt vår nya burro till Talula. Talula gör riktigt bra ifrån sig och vi kan nu röra hennes ansikte också så vi är inte långt ifrån att sätta grimma på henne. Vi avancerar med vår cane pole som vi nu använder för att kunna röra hennes ben. Även vår vildhäst Leican gör bra ifrån sig och är trygg med ett bli rörd i ansikte och manke utan hjälp av cane pole.

Eftersom volontärer och hästar nu är uppdelade på två ställen så skiljer sig våra dagliga sysslor åt något. Vi måste mocka undan där vi fodrar varje morgon, men största uppdraget är att få hästarna att komma upp till ladan så vi kan fodra dem.

Som jag sagt tidigare stiger vattnet för varje dag och vi kommer troligen förlora 10 acres till sjön när vattnet står som högst. Så varje morgon, och kväll, så måste vi gå och hämta hem hästarna om de inte redan är uppe vid ladan och det händer ytterst sällan.

Som ni kan se bilderna så har vi en del vatten, men då var det faktiskt ganska lågt när jag tog bilderna. När det regnade som värst för några dagar sedan hade vi fiskar i bäcken som skapades där vi har våra stigar! Det betyder alltså att det bara är en tidsfråga innan vi har alligatorer närmare oss också.

Det har varit mycket jobb med att få ordning på det nya stället och det har blivit många sena kvällar. Därför var det härligt att kunna ta med sig alla ut på en kvällsridtur ute på Orlando Wetlands vid solnedgång. Imorgon kommer vår tränare Chessie, så vi kommer ägna ett par timmar åt att träna några av hästarna som är ute på centret.

/LOVISA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden