Sverige
27 december 2013 10:32

Flyinge har bildat vänförening

Flyinge vill bli norra Europas främsta mötesplats för hästar och människor. Som ett led i detta har föreningen Flyinge Futurums vänner bildats. Föreningen är för dem som vill stötta forskning och utbildning inom hippologi som bedrivs på Flyinge.

– Jag är ganska övertygad om att det finns en rad människor runt om i Skåne och övriga landets som gärna vill vara med och bidra till Flyinges utveckling och att vi ska utvecklas till att vara en av  norra Europas främsta mötesplats för hästar och människor, säger Marianne Lilja Wittbom, vd för Flyinge AB, i ett pressmeddelande.
– Det finns många, många människor som på olika sätt har relationer till Flyinge och den verksamhet som bedrivs här. Min förhoppning är att vi nu kan få dessa människor att gå med i Flyinge Futurums vänner och på det sättet stötta verksamheten på Flyinge. Min förhoppning är också att vi under 2014 lyckas värva över 1 000 medlemmar till föreningen Flyinge futurums vänner, fortsätter hon.

Under 2013 har över 70 000 människor besökt några av Flyinges tävlingar och event. Flyinge är ett av Skånes mest besökta turistmål. Flyinge bedriver högskoleutbildningar, gymnasieutbildningar och andra högre utbildningar samt en rad forskningsprojekt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden