Sverige
13 maj 2014 09:47

Hästshow i Kungsträdgården

Den 18 maj anordnas Hästens dag i Kungsträdgården i Stockholm. Flyinge, Strömsholm och Wången kommer att besöka parken när den fylls med hästar.

Hästshow i Kungsträdgården
Bo Jenå kommer att visa frihetsdressyr tillsammans med hästen Don Chamero mitt i Kungsträdgården i Stockholm.

De tre riksanläggningarna för hästnäring, Wången från Jämtland, Strömsholm från Västmanland och Flyinge från Skåne, kommer alla tre till Stockholm och Kungsträdgården för att visa upp sina verksamheter.

Bo Jenå, lärare på Flyinge och förbundskapten i dressyr, kommer att visa frihetsdressyr på högsta nivå med hästen Don Chamero. Wångens hovslagere kommer att visa smide och Strömsholmsvagnen kommer att dra besökare runt i parken.

Under dagen kommer det även att finnas möjlighet att ställa sina frågor till de tre riksanläggningarna.

– På det här sättet hoppas vi på att fler unga får upp ögonen för hur roligt det är att hålla på med hästar och att det faktiskt lönar sig att utbilda sig. I hästbranschen finns 28 000 arbetstillfällen, säger Anna Nyström som är marknadsansvarig på Flyinge i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden