Sverige
17 juli 2015 14:58

Flyinge/Strömsholm har fått en vd

Christina Rosell har utsetts till ny gemensam vd för Hästnäringens riksanläggningar Flyinge och Strömsholm.

Flyinge/Strömsholm har fått en vd

Christina är ekonom och har lång erfarenhet från ledande befattningar inom såväl offentliga som privatdrivna verksamheter med starka varumärken. Hon har bland annat varit ekonomichef på Huddinge Universitetssjukhus och AB Mando samt vd för två dotterbolag inom Praktikertjänstkoncernen. I sina tidigare vd-uppdrag har Christina arbetat med att förbättra lönsamhet och skapa organisationer med tydliga beslutsvägar och delaktighet bland medarbetarna. Christina har också haft flera olika styrelseuppdrag.

Privat är Christina bosatt på Dalarö utanför Stockholm med sin man. Tillsammans har de två vuxna döttrar som båda är idrottsaktiva. En av dem har gått Riksidrottsgymnasium i segling där Christina varit mycket engagerad, och den andra dottern har tävlat i fälttävlan och hoppning. Familjen har haft såväl egen ponny som ridhäst. Christina har själv ridit till husbehov, och också varit kassör och revisor i Haningebygdens Ryttarförening.

– Jag ser det som ett stort förtroende att få arbeta som ledare för två företag med framgångsrika verksamheter som bygger på tradition och kvalitet. Det blir en stor utmaning att bygga en ny organisation med ekonomisk bärighet och samtidigt värna om den historik som finns hos både verksamheterna i Flyinge och Strömsholm. Det är också en förmån att få arbeta med någonting så positivt som ridsport och hästnäring, som engagerar så många personer i vårt land, säger Christina Rosell i ett pressmeddelande.

Christina Rosell tillträder den 17 augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden