Sport
27 februari 2015 15:08

Kittel tvåa i GP-dressyren

Patrik Kittel och Toy Story slutade tvåa i fredagens Grand Prix-dressyr efter en harmonisk uppvisning. Segern i första delen av Göteborgs världscupdressyr gick till Tysklands Jessica von Bredow-Werndl. (Uppdaterad med filmklipp)

Kittel tvåa i GP-dressyren
Patrik Kittel var väldigt nöjd med sin ritt på Toy Story i Göteborg.

GP-klassen har elva startande och sex av ekipagen är svenska. Först ut av alla är Paulinda Friberg. Övriga svenskar är Malin Hamilton, Caroline Darcourt, Maria von Essen, Jennie Larsson och Patrik Kittel. Resultatet i klassen påverkar startordningen i lördagens kür. 

Paulinda Friberg ledde klassen länge med 71,30 procent efter ett program med fin piaff och där skritten fungerade bättre i dag. Efter Edward Gals uppvisning med elegante Glock¨s Voice fick klassen en ny ledare när fem ekipage återstod. Gal slutade på 72,76 procent. Tysklands Jessica von Bredow-Werndl visade att det inte är en tillfällighet att hon leder den västeuropeiska världscupligan. Tillsammans med Unee BB visade hon högklassiga ettor och stark piaff och passage. Enda smolket i bägaren var en svat piruett. Det räckte ändå till ledning med 73,46 procent. 

Se segerritten via SVT Play nedan.

Patrik Kittel gick in näst sist och visade upp en Toy Story i fin form. Programmet var harmoniskt och felfritt med bland annat en elegant passage och rytmisk piaff. Svensken var strålande glad efter sitt program som gav 73,180 procent och räckte till en andra plats. 

Se Patrik Kittels ritt via SVT Play nedan.

På tredje plats gick Tysklands Isabell Werth och El Santo NRW in efter en uppvisning där ryttaren fick jobba ordentligt, bland annat i piaffen. Gal slutade fyra och Friberg femma. 

Se Isabell Werths ritt via SVT Play nedan. 

Här finns intervjuer med danska ryttaren Lena Leschly Aaman och  Tysklands Jessica von Bredow-Werndl.

Den intresserade kan följa klassen på många sätt, bland annat genom Ridsport på Twitter, @tidn_ridsport. 

Startlista

Resultat

Totalställning världscupen

Se intervju med Patrik Kittel om världscupfinalen via SVT Play nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden